Nieuws Fietsroute.org

Nieuws Fietsroute.org

Fiets- of toeristisch nieuws toevoegen aan fietsroute.org ? mail ons: mail@fietsroute.org site: www.fietsroute.org

Vernieuwde Conscienceroute

Fietsnieuws Posted by André Maes Mon, September 17, 2012 15:13:18

Wie denkt dat de fietsnetwerken met knooppunten alleen zaligmakend zijn moet deze mening, na de opening van de vernieuwde Conscienceroute, danig bijsturen. In het Hendrik Consciencejaar, dat 100 jaar na zijn geboortedag wordt georganiseerd, krijgt dit icoon van een fietsroute na 17 jaar dienst een flinke opknapbeurt.

De vernieuwde Conscienceroute loodst je door de geliefde regio van de schrijver: Zoersel, Zandhoven, Ranst en Malle. Je fietst onder meer langs het Boshuisje waar Conscience inspiratie vond voor zijn roman De Loteling, het Zoerselbos en het Lindepaviljoen. Verder fiets je langs het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst, de ambachtelijke brouwerij Pirlot in Zandhoven en het stemmige Malse gehucht Salphen. Langs de Antitankgracht ontdek je een bijzondere mix van natuur en militair erfgoed.

De totale lengte van de route bedraagt 34 kilometer, 7 km meer dan voorheen wegens een uitbreiding over het grondgebied van Malle. De lus rond Zoersel bedraagt 18 km, die rond Halle 16 km. Het Boshuisje in Zoersel vormt het vertrekpunt. Alternatieve startpunten zijn het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Oelegem (Ranst) en het Lindepaviljoen in Zoersel. De bewegwijzering gebeurt met witte, zeshoekige bordjes.

In de totaal vernieuwde brochure vind je een kaartje van de route met de startplaatsen, horeca, rustplaatsen en bezienswaardigheden. Bij de routebeschrijving vind je tevens de opgaven voor de Loteling wedstrijd.

De komende 3 jaar, precies de periode die een onfortuinlijke loteling moest volmaken in het leger, bieden we de fietser van de Conscienceroute een extraatje aan: de Loteling wedstrijd.

Een zoektocht met op 10 locaties langs het traject een vraag. Elk jaar ‘verloot’ Toerisme Zoersel een prijs onder de deelnemers. In tegenstelling tot een eeuw geleden, mag deze ‘hedendaagse Loteling’ dus blij zijn dat een onschuldige hand zijn naam uit de trommel plukt. De wedstrijd loopt tot eind 2015.

De prijs van de brochure bedraagt 2 euro, ze is te koop bij de toeristische infokantoren van Zoersel, Zandhoven, Ranst en Malle. Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be.


Comments(0)